Kontrola IMEI a ESN Kontrola zadarmo

Aké je číslo IMEI?

IMEI — International Mobile Equipment Identity. IMEI je bežný štandard pre všetky mobilné zariadenia, ktorý je telefónu priradený už pri výrobe vo výrobe. IPhone IMEI a iPhone ESN sú podobné DNA smartfónu a všetky informácie o smartfóne možno nájsť vykonaním Kontrola IMEI alebo Kontrola ESN.

Kontrola IMEI a ESN Kontrola zadarmo

Je to jedinečné číslo používané na účely identifikácie, ktoré sa vysiela operátorovi, aby povolil používanie konkrétneho telefónu v tejto sieti. Štruktúra IMEI je rovnaká pre všetky telefóny bez ohľadu na výrobcu. Číslo IMEI používa operátor aj na sledovanie a čiernu listinu ukradnutých telefónov, čím bráni skutočnému vlastníkovi telefónu dostať sa do problémov pre správanie zlodeja. Uistite sa skontrolujte IMEI a skontrolujte ESN pred zakúpením zariadenia, aby ste predišli bolestiam hlavy v budúcnosti. IMEI je tiež známy ako ESN alebo MEID.

Prečo by som mal overiť svoje číslo IMEI pomocou kontroly IMEI?

Ak je zariadenie nahlásené ako odcudzené, zariadenie bude nepoužiteľné vo väčšine sietí operátorov (vrátane T-Mobile), aj keď sa vymení SIM karta. Ak používate zariadenie z druhej ruky, overte svoje číslo IMEI pre ZADARMO aby ste sa uistili, že ste si nevedomky nekúpili ukradnuté zariadenie, inak to nebude fungovať. Je tiež dôležité, aby ste sa uistili, že máte číslo IMEI a ESN, ktoré nebolo nahlásené ako odcudzené, ak plánujete zariadenie predať, pretože krádež by vám mohla byť pripísaná.

Tým, že pôjdete do Techjunkie.com, môžete vidieť, koľko vašich iPhone, iPad, Samsung, BlackBerry alebo HTC stojí.

Ako zistiť číslo IMEI?

Ak chcete skontrolovať číslo IMEI svojho telefónu, zadajte *#06# do číselníka a stlačte tlačidlo volania a na obrazovke sa zobrazí číslo IMEI. Číslo IMEI vyzerá ako 15-miestny číselný kód. IMEI je tiež vytlačené pod batériou vášho telefónu, na obale, v ktorom ste ho zakúpili, a na účtenkách. Používatelia Apple môžu nájsť číslo IMEI iPhonu tak, že prejdú na Nastavenia, potom na Všeobecné a potom na Informácie. Ak nemôžete nájsť číslo IMEI, vyhľadajte číslo ESN alebo MEID.

Existuje niekoľko rôznych webových stránok, ktoré sú skvelé na bezplatnú kontrolu IMEI a ESN:

Swappa (Prečítajte si našu recenziu Swappa)

iPhone IMEI

IMEI

T-Mobile

Aké je sériové číslo?

Výrobca prideľuje každému zariadeniu jedinečné sériové číslo, ktoré poskytuje všetky informácie o zariadení: model, krajinu výroby, dátum výroby. Sériové číslo je jedinečné pre každé zariadenie od jedného výrobcu.

Ako zistím sériové číslo?

Vo všeobecnosti je sériové číslo vytlačené na obale a duplikované na zariadení. Vo väčšine prípadov sa sériové číslo nachádza na vonkajšom obale zariadenia.