Ako pridať pole BCC do e-mailov v programe Outlook pre Mac

Mnoho organizácií vyžaduje, aby zamestnanci používali balík produktov Office od spoločnosti Microsoft, ktorý zahŕňa Outlook. Pre tých z nás, ktorí sú zvyknutí na Apple Mail, to môže byť náročný prechod, ale Outlook je v skutočnosti solídnou alternatívou!

Jeden malý, ale dôležitý rozdiel medzi Apple Mail a Outlook je v používaní aplikácie slepá kópia (BCC) pri odosielaní e-mailov. Keď pridáte príjemcu do poľa BCC e-mailu, táto osoba dostane e-mail, ale nikto iný Komu alebo štandardné CC v poliach BCC sa zobrazí e-mailová adresa príjemcu BCC.

Existuje mnoho dôvodov, prečo používať BCC, od odosielania e-mailov rôznym skupinám ľudí (t. j. rovnaký e-mail odoslaný rodine aj spolupracovníkom), ochranu súkromia určitej e-mailovej adresy príjemcu a jednoduché udržiavanie hlavičky e-mailu v čistote v situáciách, keď nie je dôležité, aby vaši príjemcovia vedeli, kto ďalší dostal e-mail, ako napríklad bulletiny, ktoré posielajú malé podniky svojim zákazníkom (aj keď niečo také by ste si pravdepodobne mali pozrieť v službách e-mailového marketingu).

Ak je teda tento typ funkcie pre vás dôležitý, tu je návod, ako používať BCC v Outlooku pre Mac.

Ako pridať pole BCC do e-mailov v programe Outlook pre Mac

Pridajte BCC do e-mailovej správy programu Outlook pre Mac

  1. Spustite Outlook pre Mac a kliknite na nový email tlačidlo pod Domov v ľavom hornom rohu okna programu Outlook.
  2. nový e-mail programu outlook mac

  3. Keď sa zobrazí okno nového e-mailu, vyberte položku možnosti v hornej časti okna.
  4. nové možnosti e-mailu v programe outlook mac

  5. Kliknite na BCC ikonu na paneli s nástrojmi. Sivé pozadie znamená, že je zapnutý.
  6. e-mail aplikácie outlook mac skrytá kópia

  7. Uvidíte nové BCC pole sa zobrazí v okne na písanie vedľa Komu a CC.
  8. Nakoniec pridajte všetky požadované e-mailové adresy do poľa BCC. Keď je e-mail odoslaný, dostanú ho, ale ich e-mailové adresy sa nezobrazia žiadnym iným príjemcom.

Dôležité dve veci: V prvom rade tento prepínač BCC zostane zapnutý, kým sa ho nerozhodnete vypnúť obrátením vyššie uvedených krokov, takže všetky budúce správy, ktoré napíšete, budú mať túto možnosť povolenú. Po druhé, veľa ľudí má dojem, že musíte zadať adresu do poľa „Komu“, aby ste mohli použiť adresu „BCC“, a to nie je pravda. Ak chcete, môžete každého, komu posielate, umiestniť do poľa skrytej kópie a správa bude doručená v poriadku.

Len, viete...nezabudnite použiť túto silu na dobro, nie na zlo. Ak posielate na zoznam stoviek ľudí alebo podobne, najmä ak váš e-mail slúži na obchodné účely a nie na osobné, nezneužívajte toto privilégium, keď v programe Outlook používate BCC. Ak je to to, čo robíte, je lepšie použiť hromadnú e-mailovú službu, ktorá príjemcom poskytne jednoduchý spôsob, ako sa odhlásiť z vašich správ!